Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg zoekt nieuwe kinderburgemeester

Doesburg zoekt nieuwe kinderburgemeester

DOESBURG – Doesburg is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. De gemeente heeft sinds vorig jaar een kinderburgmeester. Omdat de benoeming voor één jaar is, wordt in de eerste weken van januari een nieuwe burgemeester gezocht.

Burgemeester Loes van der Meijs heeft op woensdag 9 en donderdag 10 januari alle basisscholen in Doesburg bezocht om uitleg te geven over het ambt van kinderburgemeester en de kinderen hiervoor te enthousiasmeren. De kinderburgemeester ondersteunt de burgemeester bij officiële evenementen, zoals de opening van de Doesburgse kermis, de intocht van Sinterklaas, de kerstmarkt en meer. Ook is er regelmatig overleg met de echte burgemeester over wat belangrijk is voor kinderen in Doesburg. De gemeente Doesburg zoekt een kind dat op dit moment in groep zeven zit, dat het belangrijk vindt om op te komen voor de belangen van kinderen en het natuurlijk leuk vindt om mensen te ontmoeten.

De functie van kinderburgemeester is een serieuze taak. Daarom gaat er een sollicitatieprocedure vooraf aan de benoeming. Uit alle aanmeldingen worden een paar kinderen gekozen die uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek met de burgemeester en twee gemeenteraadsleden. Dit gesprek vindt plaats op woensdagmiddag 6 februari. Na deze gesprekken kiezen zij een kinderburgemeester. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 februari vindt de benoeming plaats, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering.

Kinderen die belangstelling hebben voor de functie van kinderburgemeester kunnen tot en met 25 januari solliciteren via www.doesburg.nl/kinderburgemeester. Toestemming van ouders is noodzakelijk. Kinderen dienen in de sollicitatie te vermelden wat hun hobby’s zijn, wat ze later willen worden, waarom ze een goede kinderburgemeester zouden zijn, wat ze voor Doesburg willen doen en waarom ze graag kinderburgemeester willen worden.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.