Doesburg pakt Beinum aan samen met inwoners

DOESBURG – De gemeente Doesburg wil de buitenruimte van de wijk Beinum aanpakken. Om in kaart te brengen waar de bewoners behoefte aan hebben, wordt een participatietraject gestart.

Het is volgens de gemeente Doesburg tijd om aandacht te besteden aan de buitenruimte in Beinum. Het groen, de speel- en beweegplekken en de vijvers zijn toe aan vernieuwing. Deze opknapbeurt wordt dit jaar grondig opgepakt, waarbij de behoefte van de bewoners centraal staat. De gemeente vraagt zich af wat zij mooi en belangrijk vinden.
Deze vraag moet worden beantwoord door Bureau Ontwerp en Omgeving uit Arnhem, samen met Procesmakers uit Arnhem. De gemeente Doesburg heeft nadrukkelijk opdracht gegeven een grootschalig participatietraject met de inwoners van Beinum in te gaan. “Alleen op die manier kan de buitenruimte van de wijk op de juiste wijze met draagvlak van de inwoners worden gerenoveerd”, aldus de gemeente.
Ook Waterschap Rijn en IJssel is nauw betrokken bij het project, omdat er veel aandacht is voor het water in de wijk. De gemeente wil kijken naar de kansen die de vijvers en watertjes bieden, bijvoorbeeld op het gebied van recreatie. Daarnaast worden er nieuwe manieren bedacht om de afvoer van regenwater samen te laten gaan met groen en spelen.

Participatie-wethouder Birgit van Veldhuizen kijkt uit naar het resultaat: “In het coalitieakkoord hebben we gezegd vaker samen met partners en inwoners dit soort projecten op te pakken. Ik ben er trots op dat we in een grote wijk als Beinum daad bij het woord gaan voegen.”
Het project gaat binnenkort van start. Alle inwoners van Beinum worden uitgenodigd voor een startbijeenkomst op zaterdag 23 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.