Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg is gestart met inzameling papier via containers

Doesburg is gestart met inzameling papier via containers

DOESBURG – Vrijwilligers van SC Doesburg hebben op de eerste zaterdag van januari voor het eerst de papiercontainers geleegd in de Molenvelden. Sinds 1 januari zamelen de verenigingen en scholen in Doesburg het oud papier niet meer los in, maar met containers. Wethouder Birgit van Veldhuizen ging met de vrijwilligers mee tijdens de eerste inzameling.

De wethouder is blij met de nieuwe manier van inzamelen: “De papiercontainers maken het werk voor de vrijwilligers veiliger en minder belastend. Ook verwachten we op deze manier meer oud papier en karton gescheiden in te kunnen zamelen.”
De papiercontainers zijn de oude grijze containers die tot voor kort gebruikt werden voor restafval. Sinds 1 januari brengen bewoners van de wijken Molenvelden, De Ooi en Beinum hun restafval tegen betaling weg naar ondergrondse containers. De grijze containers zijn niet werkeloos geworden, maar kregen de functie van gratis papiercontainer. Bewoners betalen geen tarief voor het aan de weg zetten van de papiercontainer. De opbrengst van het oud papier gaat naar de inzamelende verenigingen en scholen.

Bij de inzameling van oud papier wordt er goed op gelet of er geen restafval meer in de container zit. Is dat het geval, dan kan de papiercontainer niet geleegd worden en krijgt de container een waarschuwingskaart. De bewoner moet er dan zelf voor zorgen dat het restafval eruit wordt gehaald en naar een ondergrondse restafvalcontainer wordt gebracht.

www.circulus-berkel.nl/doesburg/minder-afval

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.