Concert Duo Houtwerk in Oude Jan

VELP – De Friese Jan Roel Hamersma en de Vlaamse Gudrun Bourel verzorgen zondag 20 januari een concert in het middeleeuwse kerkje Oude Jan in Velp. Vanaf 15.30 uur brengen zij een programma met composities uit de zestiende tot en met de twintigste eeuw.

Houtwerk hebben ze hun duo genoemd, want Hamersma (foto) bespeelt voornamelijk houten slaginstrumenten en Gudrun Bourel is gespecialiseerd in fluiten, en die zijn vaak ook van hout gemaakt.
De muzikanten, allebei werkzaam bij Het Gelders Orkest, hebben een divers programma samengesteld voor het concert in Velp. Vandaar de titel Eclectic. Er worden composities gespeeld van Dowland, Satie tot Tomasi. Door het gebruik van verschillende fluiten en percussie-instrumenten heeft elk werk een andere klankkleur en sfeer. “U zult zich geen moment vervelen”, laten beide musici weten.

De entree tot het concert in de Oude Jan bedraagt 10 euro, inclusief een drankje na afloop. Vrienden van Oude Jan betalen 8 euro, bezitters van een Gelrepas en jongeren tot achttien jaar betalen 5 euro. Kinderen hebben gratis toegang. De kaartverkoop start 15.00 uur ter plaatse, maar er is voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter. Plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd.

www.vriendenvandeoudejan.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.