Home / Brummen-Regiobode / Clemens Cornielje legt steen bij nieuwbouw De Hoge Veluwe

Clemens Cornielje legt steen bij nieuwbouw De Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, legde woensdagmiddag 16 januari een steen om de nieuwbouw in het Het Nationale Park De Hoge Veluwe te markeren. Er wordt gewerkt aan een nieuw multifunctioneel publieksgebouw.

Cornielje heeft goede banden met het Park en is lid van de Raad van Advies. De steenlegging is de laatste publieke handeling die hij als commissaris van de Koning in de Provincie Gelderland heeft uitgevoerd.
Het nieuwe publieksgebouw wordt het hart van het Park, de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het multifunctionele gebouw zal het Parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de Parkwinkel huisvesten. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond. Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering.
Anton en Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het Park, brachten natuur en kunst ‘tot nut en genot der gemeenschap’ bijeen, met als icoon het Jachthuis Sint Hubertus dat in 1920 werd geopend. In 2019, 99 jaar later, voltooit het Park de bouw van een nieuw iconisch gebouw.

www.hogeveluwe.nl

Lees ook

Riool is geen afvalputje

BRUMMEN – Het rioolputje is niet bedoeld om afval in te gooien. Om dat duidelijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.