Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Opening De Maalderij Klarenbeek

Business & Shopping: Opening De Maalderij Klarenbeek

KLARENBEEK – Na ruim een jaar voorbereiding, planvorming en verbouwing wordt zaterdag 9 februari De Maalderij in Klarenbeek officieel geopend. Sinds 1 september is bureau BAS eigenaar van het pand van de voormalige Coöperatie Maalderij Ons Belang en samen met Bike Totaal Wolters en Trainingsstudio Bloom wordt een nieuwe invulling gegeven aan deze locatie.

De Coöperatie Maalderij Ons Belang is opgericht in 1915 op een andere locatie in Klarenbeek en heeft zich in 1920 gevestigd aan de Klarenbeekseweg 99. Het komen en gaan van de boeren was hier vele jaren een alledaags tafereel. Door de jaren heen is het pand diverse malen verbouwd en uitgebreid. De grote graansilo is rond 1990 gesloopt. Al bijna 100 jaar is ‘de Coöperatie’ een markant herkenningspunt in Klarenbeek.

Lokale ondernemers

Het afgelopen halfjaar is er hard gewerkt om dit karakteristieke pand te verbouwen en geschikt te maken voor de werkzaamheden van de drie verschillende, lokale ondernemers die er nu zijn gevestigd. Daarbij zijn zoveel mogelijk oude elementen weer zichtbaar gemaakt. Zo zijn in de inpandige graansilo’s werkruimten gecreëerd voor bureau BAS en zijn in de winkel van Bike Totaal Wolters op de begane grond de trechters van de silo’s weer te zien.

Bureau BAS, gevestigd op de eerste verdieping, is een bureau voor architectuur en bouwadvies. De mensen van BAS ontwerpen, adviseren en begeleiden op het gebied van nieuwbouw, renovatie, restauratie, gebouwbeheer en grootonderhoud. De architect en bouwkundig ingenieurs zijn gespecialiseerd in ontwerpopgave, bouwkundig advies en tekenwerk, het schrijven van bestekken, het maken van begrotingen en het coördineren van de bouw. Zij kunnen daarmee bouwprojecten van A tot Z begeleiden.

Bike Totaal Wolters krijgt op de begane grond en in de kelder ruim 700 vierkante meters aan winkeloppervlak voor een zeer uitgebreide collectie elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen, stads- en kinderfietsen en accessoires. De huidige winkel van Wolters aan de overzijde van De Maalderij wordt omgedoopt tot moderne werkplaats en showroom voor gebruikte fietsen, waardoor in Klarenbeek ruim 1000 vierkante meters aan fietsplezier ontstaat.

Aan de achterzijde van De Maalderij is Trainingsstudio Bloom gevestigd. Dee studio biedt een gevarieerd aanbod van functionele fitnesslessen, zoals Crosschallenge, Krachttraining en Bootcamp, en XCORE. Het uitgangspunt van Trainingsstudio Bloom is dat iedereen er kan komen sporten, ongeacht leeftijd of fitheidsniveau. Alle lessen vinden plaats in groepsverband onder begeleiding van de trainer, zodat iedereen een goede workout heeft op zijn of haar eigen niveau.

Feestelijke opening

Zaterdag 9 februari om 15.00 uur is de officiële opening van De Maalderij. Daarna is er tot 20.00 uur gelegenheid is om de locaties van de drie ondernemers in dit prachtige industriële pand te bezichtigen.

www.facebook.com/De MaalderijKlarenbeek

Op de foto: Van links naar rechts Chris Wolters (Bike Totaal Wolters), Haiko Leisink (Bureau BAS), Cindy Joling (Trainingsstudio Bloom), André Wolters (Bike Totaal Wolters), Bert Wensink (Bureau BAS)

Lees ook

Business & Shopping: Gezellig op de koffie bij De Heeren van Rheden

RHEDEN – In oktober runnen Maurice en Harm al weer drie jaar vol trots hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.