Business & Shopping: Nieuwe sauna en stoombad in zwembad Den Helder

DOESBURG – Vaste bezoekers van zwemband Den Helder in Doesburg kijken er al weken naar uit: de opening van het vernieuwde Turks stoombad en de nieuwe infraroodsauna. Sinds deze week kan hier volop gebruik van worden gemaakt.

Manager Alex Walter is trots op de vernieuwde faciliteiten. “Het is echt een verbetering. De oude sauna moest altijd even opwarmen. Deze is met een druk op de knop gelijk warm. Ik denk dat onze bezoekers er nu veel meer gebruik van gaan maken. Heerlijk na het zwemmen even ontspannen in de sauna.”
Het Turks stoombad, voorheen een polyester cabine, ziet er nu uit zoals een Turks stoombad er volgens Alex uit hoort te zien: met tegels en mozaïek. “Gelegd door een Turkse meneer die dat heel precies heeft aangepakt”, aldus de trotse manager. Ook de techniek van het stoombad is vernieuwd en daarmee veel energiezuiniger. “Voorheen stond de apparatuur de hele dag aan, nu druk je op de knop en staat de ruimte direct vol stoom.”

Alex is blij dat hij de bezoekers aan Den Helder weer iets extra’s kan bieden. “Het is mooi dat zwemmers naast het reguliere zwemwater gebruik kunnen maken van extra faciliteiten. En dat zonder extra bij te betalen.” De manager benadrukt dat Den Helder nog steeds een van de goedkoopste zwembaden in de regio is. “Den Helder is een ideaal bad voor jonge gezinnen, sporters en ouderen die rustig hun baantjes willen trekken. Het is gezellig, maar niet te druk. We hebben regelmatig sportieve en gezellige activiteiten en leuke aanbiedingen. En nu hebben we ook nog een prachtige, moderne infraroodsauna en een heerlijk Turks stoombad.”

Foto: Linda Peppelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.