Home / Rheden-Regiobode / Braakballen pluizen

Braakballen pluizen

RHEDEN – Bij bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden kunnen kinderen van zes tot twaalf jaar braakballen komen pluizen. Deze activiteit is op zondag 27 januari om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Uilen braken de restanten van hun prooi uit als een bal: een braakbal. Als je de ballen met een pincet uit elkaar peutert en bekijkt met een loep, is te zien wat de uil allemaal gegeten heeft. Zo zijn bijvoorbeeld botjes van vogels of kikkers terug te vinden, of schildjes van kevers en haren van muizen. Na een presentatie over uilen gaan de kinderen zelf aan de slag. Leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR betalen 4 euro, niet-leden betalen 7 euro. Ouders betalen niet voor deze activiteit. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra.

Foto: Natuurmonumenten

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.