Home / Belangrijk / Bohemian Rhapsody en Cold War bij Filmhuis Dieren

Bohemian Rhapsody en Cold War bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Op veler verzoek vertoont Filmhuis Dieren komend weekend nog drie maal de film Bohemian Rhapsody over Queen en zanger Freddie Mercury. Daarnaast is dinsdagavond 5 februari de film Cold War te zien. Alle films worden vertoond in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Bohemian Rhapsody vertelt het verhaal van poplegende Freddie Mercury. Hij groeide uit tot een van de meest legendarische performers van de twintigste eeuw. De film volgt zowel de opkomst van de band aan de hand van hun iconische nummers en revolutionaire geluid als Mercury’s flamboyante levenswandel die de band bijna aan de rand van de afgrond bracht. De film besluit met de succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band ondanks zijn fysieke malaise naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.
Bohemian Rhapsody draait vrijdag 1 februari om 20.00 uur en zondag 3 februari om 14.30 èn 20.00 uur.

Cold War is een liefdesverhaal, dat zich afspeelt in het Polen ten tijde van de Koude Oorlog. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar.
Cold War is te zien op dinsdag 5 februari om 20.00 uur.

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.