Home / Brummen-Regiobode / Bijeenkomst voor ondersteuning migranten in Mexico

Bijeenkomst voor ondersteuning migranten in Mexico

LIEREN – Jaco en Maribel van der Schaaf uit Beekbergen wonen in de stad Mexicalli in Mexico, waar zij goed werk doen voor de plaatselijke methodistenkerk. Om hen financieel te steunen, houdt de Protestantse Gemeente Lieren / Beekbergen zondag 27 januari een bijeenkomst in Lieren.

Mexicalli is de hoofdstad van de staat Baja California en ligt in het noordoosten van Mexico. Er wonen bijna een miljoen mensen en de omgeving bestaat voornamelijk uit woestijn. In de zomer is het hier erg heet, maar in de winter kan het hier ook vreselijk koud zijn. Op dit moment wordt deze grensstad overstroomt door migranten vanuit voornamelijk Zuid-Amerika. De migranten willen allemaal naar de Verenigde Staten, maar die laten niemand toe. De mensen stranden bij de grens en belanden op straat onder slechte omstandigheden zonder geregeld eten, drinken of gezondheidszorg.

In deze stad woont Jaco van der Schaaf uit Beekbergen, samen met zijn vrouw Maribel en hun kinderen. Zij werken voor de plaatselijke Methodistenkerk. Samen met hun gemeente verzetten ze veel werk om de migranten te helpen, onder andere door het uitdelen van gratis lunchpakketten om te voorzien in de eerste nood van de migranten. Daarnaast geven zij bijvoorbeeld hulp aan probleemgezinnen, alcohol- en drugsverslaafden of mensen die buiten de boot vallen door sociaal-economische en relationele problemen.
Jaco en Maribel helpen mensen die veel hulp nodig hebben in moeilijke omstandigheden en op een manier die ondersteuning verdienen. Dit doen zij nu bijna twintig jaar, geheel vrijwillig en onder moeilijke omstandigheden.

Jaco en Maribel zijn voor financiële ondersteuning volledig afhankelijk van giften. Daarom houdt de Protestantse Gemeente Lieren / Beekbergen op zondag 27 januari een gezellige bijeenkomst. Bezoekers kunnen vanaf 17.00 uur in de kerk aan de Lierderstraat kennismaken met het werk van Jaco en Maribel.

R.W. Roukema, tel. 06 27082765

roukemre@gmail.com

Lees ook

Tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn open

APELDOORN – Op 17 mei heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland een tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.