Home / Belangrijk / Belder en Clark spelen Bach op piano en traverso

Belder en Clark spelen Bach op piano en traverso

DOESBURG – Pieter-Jan Belder en Kate Clark spelen op zondag 20 januari om 15.00 uur werk van Bach op piano en traverso in de Gasthuiskerk in Doesburg. Belder bespeelt de piano, Clark de traverso.

Belder (foto) studeerde bij Ricardo Kanji aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij concerteerde op vele internationale festivals, zoals het Festival de Musica Antiga in Barcelona, het Festival voor Oude Muziek in Utrecht, de Berliner Tage für Alte Musik, het Festival Potsdam Sanssouci, Köthener Herbst, het Sacharov Festival in Nizhny Novgorod en het Bachfest in Leipzig. Als continuospeler werkte Belder met ensembles als het Collegium Vocale Gent, Camerata Trajectina, het Gesualdo Consort, Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Orkest van de achttiende Eeuw en de Nederlandse Bachvereniging.

Kate Clark studeerde aan de universiteiten van Sydney, London en Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Schola Cantorum Basilienisis. Direct na het afronden van haar studie won Kate Clark de eerste prijs in de Brugge International Early Music concours. Als solist, kamer- en orkestmusicus maakte zij opnamen en trad ze op met ensembles als Cantus Collin, Les Musiciens du Louvre, Apollo Ensemble, Amphion Ensemble, Orchestra of the 18th century and Amsterdam Baroque Orchestra. Clark artistiek leider van het Attaignant Renaissance Consort. Haar 3-CD set met muziek voor renaissance fluit en luit werd bekroond met een Diapason D’Or.

De entree tot het concert bedraagt 17,50 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Foto: PR Belder

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.