Home / Brummen-Regiobode / Archipel bundelt onderwijs en kinderopvang

Archipel bundelt onderwijs en kinderopvang

BRUMMEN – Stichting Archipel en Stichting Educatief Centrum gaan samen verder als Archipel Onderwijs & Kinderopvang. Archipel verzorgt basisonderwijs en kinderopvang in onder andere de gemeente Brummen.

Het (formeel juridisch) samenvoegen van onderwijs en kinderopvang in één organisatie is vooruitstrevend. Archipel Onderwijs & Kinderopvang is één van de eerste organisaties in Nederland die op deze manier deze twee werelden samenvoegt. “Hiermee willen we een antwoord geven op actuele ontwikkelingen binnen het primair onderwijs en kinderopvang: passend onderwijs, vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) en de harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaal”, aldus Archipel. “Het samengaan past in de maatschappelijk breed gedragen wens om te komen tot één pedagogische voorziening voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. En in de eigen wens van Archipel om onderwijs en kinderopvang intensiever te laten samenwerken en een doorlopende leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar te verankeren: iedere dag lekker spelen en leren in hetzelfde pedagogisch klimaat. Daarbij blijft Archipel in de drie gemeenten ook samenwerken met opvangorganisaties als Kindercentrum.nl, Dikkertje Dap, Small Steps en Ut Trepke.”

Archipel Onderwijs & Kinderopvang verzorgt openbaar primair onderwijs, kinderdagopvang, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang in de gemeenten Brummen, Voorst en Zutphen.

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.