Home / Brummen-Regiobode / Archeologie in de supermarkt

Archeologie in de supermarkt

LOENEN – Bezoekers aan de Spar supermarkt in Loenen kunnen sinds zaterdag 19 januari tijdens het doen van de boodschappen genieten van een stukje historie. Tussen de rekken met voedingsmiddelen staan enkele vitrines met archeologische vondsten.

Door de vitrines in de supermarkt te plaatsen, kunnen de Loenenaren heel makkelijk meer te weten komen over de ijzerproductie in de vroege middeleeuwen die zo bijzonder groot was in deze regio. Op de Veluwe is rond de zevende tot en met de elfde eeuw na Christus ontzettend veel ijzer gemaakt, zeker 55 miljoen kilo. Dat blijkt wel uit de vele ijzerslakken en ijzerkuilen die zijn gevonden, maar er is ook nog veel onbekend hierover. Daarom waren de archeologen van de gemeente Apeldoorn erg blij met nieuwe informatie uit de opgraving aan de Dalenk in Zilven van een paar jaar geleden.
In de tentoonstelling zijn de eerste resultaten van dit onderzoek te zien, evenals nog veel meer informatie over nieuwe ontdekkingen op dit gebied. De tentoonstelling is te zien tot begin maart.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.