Home / Doesburg-Regiobode / Actie Kerkbalans van start

Actie Kerkbalans van start

DREMPT – Zaterdag 19 januari is de landelijke Actie Kerkbalans weer van start gegaan. Ook in Drempt gaan vrijwilligers weer zoveel mogelijk geld ophalen voor de kerk.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud aan het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en de missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Om dit te kunnen financieren is er de Actie Kerkbalans, die loopt tot en met 2 februari.
Zaterdag 19 januari zijn overal in het land de kerkklokken geluid om de start van de actie te markeren, zo ook in de kerken in Drempt en Hoog-Keppel. In de St. Joriskerk in Drempt was hier vooraf een gezellig samenzijn om de vrijwilligers feestelijk op weg te sturen. Ds. Joop Jansen Schoonhoven was bereid gevonden om de klokken te luiden. Vooraf sprak hij nog een bemoedigend woord. Hierbij refereerde hij aan een gebeurtenis uit zijn studietijd. Als iedereen dagelijks de waarde van een appel en een ei aan de kerk geeft, dan zou de kerk voldoende geld ontvangen om alle activiteiten te kunnen bekostigen. Geloof is immers gratis, maar de kerk niet. “Wij hopen ook dit jaar weer op een mooie opbrengst, zodat wij onze aanwezigheid in de dorpen weer volop vorm en inhoud kunnen geven”, aldus de organisatie van de actie.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.