Home / Brummen-Regiobode / Aanleg glasvezel buitengebied start deze zomer

Aanleg glasvezel buitengebied start deze zomer

BRUMMEN – Wethouder Peter-Paul Steinweg en directeur Piet Grootenboer van Glasvezel Buitenaf hebben woensdag 9 januari een convenant ondertekend waarin afspraken zijn gemaakt over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente. De aanleg van het netwerk in de regio Veluwe Oost gaat deze zomer van start.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, de leges en degeneratiekosten en de garantie. De exacte startdatum is nog niet bekend, die is afhankelijk van de aannemer die de aanleg gaat uitvoeren. Directeur Piet Grootenboer van Glasvezel Buitenaf: “De aannemer rondt in het voorjaar zijn huidige project af en gaat in de zomer van start in Veluwe Oost. Als we een exacte startdatum weten, informeren we de bewoners hierover.

Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied heeft de hele gemeente Brummen breedband-internet. In de kernen Brummen en Eerbeek is enkele jaren geleden een glasvezelnetwerk aangelegd. De kleine kernen Leuvenheim, Hall, Oeken, Cortenoever en Empe zijn aangesloten op een coax-netwerk, dat ook breedband-internetsnelheden biedt (ruim boven de 100 Mb). Zij komen dus niet in aanmerking voor de huidige glasvezelaanleg-actie. Met de aanleg van glasvezel komt snel internet nu ook beschikbaar voor adressen in het buitengebied.
Verantwoordelijk wethouder Peter-Paul Steinweg van de gemeente Brummen: “We leven in een snelle wereld en snel internet is onontbeerlijk. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen.”

Wie zich alsnog wil aanmelden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied, kan dit doen bij Glasvezel Buitenaf, tel. 088- 7585800 of via www.glasvezelbuitenaf.nl.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.