Home / Nieuws / Zonder water ook geen schaatsijs

Zonder water ook geen schaatsijs

LAAG-SOEREN – De IJsvereniging Laag-Soeren maakt zich zorgen over de minimale hoeveelheid water op het ijsbaanterrein. Net als voorgaande jaren is de sluis voor de watertoevoer begin november opengezet, en normaal gesproken staat er dan rond deze tijd van het jaar een behoorlijke laag water op het terrein. De situatie is nu heel anders en dat komt door de droogte afgelopen zomer. Na vier weken watertoevoer staat er nog maar een minimale hoeveelheid water op de baan. De komende weken houdt het bestuur de situatie nauwgezet in de gaten en blijft zij water toevoeren. Dit kan echter ook niet in grote hoeveelheden plaatsvinden, omdat anders de bovenbeek waaruit het water komt, droog zal vallen. Dat is geen optie. De situatie blijft dus spannend voor komende winter. Wordt vervolgd.

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.