Home / Nieuws / Zeven jongeren een stap dichter bij de arbeidsmarkt

Zeven jongeren een stap dichter bij de arbeidsmarkt

GEM. RHEDEN – Zeven jongeren uit de gemeente Rheden hebben het project Dream Job van Triple Helix VeluwezOOOm in twaalf weken succesvol afgerond. Op dinsdag 27 november werd het project afgesloten met een feestelijke uitreiking van de certificaten.

Het ontwikkelingsproject Dream Job is bedoeld voor jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar. De jongeren leerden onder andere om te gaan met geld en ze leerden meer over gezonde voeding. In het traject kwam eigenlijk alles aan bod wat er op je pad komt na je achttiende verjaardag. Elke week stond door middel van masterclasses een thema centraal. Deze sessies werden gegeven door ondernemers, in samenwerking met docenten.

Deelnemers van Dream Job vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt. Het project is uitgevoerd in een zogenaamde triple helix; een samenwerking van overheid (gemeente), onderwijs en ondernemers. In Rheden heet die samenwerking Triple Helix VeluwezOOOm. De provincie Gelderland heeft inmiddels subsidie toegekend voor dit succesvolle project en ook de Ondernemers Club Rheden (OCR) heeft financieel bijgedragen.

Dream Job is ontstaan omdat ondernemers problemen hebben met het vinden van geschikt personeel. Onderwijsinstellingen zien vaak dat de stap van school naar werk soms te groot is en de gemeente wil graag dat meer jongeren meedoen in de samenleving, onder andere door het hebben van betaald werk. Aan de hand van opgedane ervaringen wordt momenteel al een volgend traject voorbereid. Deelnemende partijen zijn erg positief over dit eerste project van Dream Job. Tot 2020 gaan er minimaal drie trajecten lopen.

Wethouder Ronald Haverkamp: “De samenwerking tussen de drie O’s (overheid, onderwijs en ondernemers) begint zijn vruchten af te werpen voor alle partijen. En het is vooral goed om te zien dat deze jongeren zonder startkwalificatie een stap dichterbij de arbeidsmarkt komen. Ik ben heel blij dat zij een kans krijgen om mee te doen zodat ze niet meer afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.”

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.