Home / Brummen-Regiobode / Write for Rights met Amnesty Eerbeek

Write for Rights met Amnesty Eerbeek

EERBEEK – Onder de noemer Write for Rights houdt Amnesty International in december weer een schrijfmarathon. Wereldwijd schrijven mensen voor degenen die groot onrecht is aangedaan. De lokale werkgroep in Eerbeek klimt zaterdag 8 december in de pen en nodigt iedereen uit mee te schrijven. Dit kan tussen 10.00 en 16.00 uur in de Wereldwinkel aan de Stuyvenburchstraat. Schrijfmateriaal en voorbeeldbrieven liggen klaar.

In de afgelopen jaren is gebleken dat de mensen die kwamen schrijven het fijn vinden om op deze eenvoudige manier een steentje te kunnen bijdragen en anderen hoop en troost te geven. Deelnemers schrijven brieven aan de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor gevangenen die onterecht of onder slechte omstandigheden worden vastgehouden. Veel personen voor wie in 2017 is geschreven, ervaren een duidelijke verbetering in hun positie. Mahadine uit Tsjaad kwam vrij, Hanan Badr el Din uit Egypte krijgt medische zorg en Clovis uit Madagaskar krijgt ondersteuning in zijn strijd tegen illegale houtkap. Dit jaar zijn tien mensen uitgekozen waar voor wordt geschreven. Hun verhaal is terug te vinden op www.amnesty.nl/schrijfmarathon.

h.elfrink@telfort.nl
riavdmaat@kickmail.nl

Lees ook

’60 Km/uur is mooi begin voor veiliger weg langs kanaal’

Buurtbewoner blij met eerste stappen in verkeerssituatie LIEREN – Laat het grote plan even los, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.