Home / Brummen-Regiobode / Wijkagent heeft zorgen om inbraken in Loenen

Wijkagent heeft zorgen om inbraken in Loenen

LOENEN – Wijkagent Theo Simmelink maakt zich ernstig zorgen over de vele inbraken die er de laatste tijd in Loenen zijn geweest. Helaas maken de donkere dagen hun naam in Loenen al direct waar.

Naar aanleiding van een aantal recente inbraken is de wijkagent een paar keer ’s avonds tergend langzaam door de straten van Loenen gereden voor extra toezicht. Wat hem opvalt, is dat veel bewoners (rol-)gordijnen gesloten hebben en dus niet meer zien wat er gebeurt als het donker is. Daarmee is er bijna geen sociale controle meer.
Verder zijn er mogelijk pogingen tot inbraak geweest. Als daders niet binnen geweest zijn, maar de deur en het kozijn zijn wel beschadigd, is dat vaak reden voor mensen om geen aangifte of melding te doen. Simmelink verzoekt dringend in ieder geval een melding te doen, zodat de politie dan in ieder geval weet wat er allemaal gebeurt en waar. Daarnaast zijn bij een poging tot inbraak meestal de beste sporen te vinden. Indrukken in het hout worden afgevormd en zijn als een vingerafdruk van het stuk gereedschap. Als dan een dader wordt gepakt en bij hem wordt een bandenlichter of schroevendraaier of wat anders aangetroffen, kan een en ander met elkaar vergeleken worden. Dit leidt dan mogelijk tot bewijs in één of meer zaken.
Simmelink geeft het advies: “Het blijft voor u als bewoners belangrijk op te letten of u personen en/of voertuigen ziet, waarvan uw onderbuikgevoel zegt dat het niet klopt. Twijfel dan niet, maar bel 112. Dat mag namelijk bij verdachte situaties ‘op heterdaad’, zoals dat heet. Wij horen nog te vaak na een gepleegde inbraak, dat mensen iets verdachts gezien hebben of zelfs een kenteken aanleveren. Bedenk ook dat wij, in geval van een melding van een verdachte situatie, in ieder geval naar Loenen komen en er dan dus wel politie aanwezig is. Meestal gaan wij dan even in de wijk op zoek en dan zijn we toch in ieder geval preventief aanwezig.”

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.