Home / Brummen-Regiobode / Wethouders vormen tijdelijk bestuur Sportkompas

Wethouders vormen tijdelijk bestuur Sportkompas

BRUMMEN – Wethouders Eef van Ooijen, Peter-Paul Steinweg en Jolanda Pierik – van der Snel van de gemeente Brummen nemen tijdelijk plaats in het bestuur van de Stichting Sportkompas. Hier heeft de gemeenteraad donderdag 20 december akkoord voor gegeven.

De bestuursleden van Stichting Sportkompas hebben onlangs aangegeven te stoppen met hun vrijwilligerswerk. Normaal gesproken moet een stichtingsbestuur dan zelf voorzien in ontstane vacatures. Vanwege het maatschappelijke belang voor de instandhouding van Stichting Sportkompas en een goede voortzetting van alle werkzaamheden die onder de verantwoordelijkheid van deze stichting worden uitgevoerd, heeft het college van de gemeente Brummen zelf het initiatief genomen om tot een tijdelijk bestuur te komen.
Met de vorming van zo’n tijdelijk bestuur wordt op korte termijn in ieder geval voldaan aan eisen die volgens de statuten noodzakelijk zijn, zoals dat het stichtingsbestuur minimaal drie bestuurders heeft. “Ook komt met de snelle vorming van een tijdelijk bestuur de bedrijfsvoering bij Stichting Sportkompas niet in gevaar. Met deze tijdelijke oplossing ontstaat ook de mogelijkheid om op een zorgvuldige manier te werken aan een structurele oplossing met een nieuwe en definitieve invulling van het bestuur”, aldus de gemeente.

Een belangrijke taak voor de komende periode is het opstellen van een notitie om te komen tot een stabiele organisatie bij de Stichting Sportkompas. Zowel financieel en bestuurlijk als organisatorisch. Hiermee wordt voldaan aan de vraag van de gemeenteraad om een analyse van de situatie bij Sportkompas en de daaronder vallende voorzieningen: Rhienderoord in Brummen en De Bhoele in Eerbeek en de gymzaal aan de Lorentzstraat in Brummen. Daarnaast is Sportkompas verantwoordelijk voor het stimuleren van sport, beweging en gezondheid.

Lees ook

Lezing Irene van der Aart in Bibliotheek Brummen

BRUMMEN – Cabaretière en columniste Irene van der Aart komt vrijdag 25 juni naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.