Home / Doesburg-Regiobode / Weduwenbeurs zoekt nieuwe leden

Weduwenbeurs zoekt nieuwe leden

DOESBURG – De directeuren van de onderlinge waarborgmaatschappij De Weduwenbeurs uit Doesburg hebben onlangs een bezoek gebracht aan burgemeester Loes van der Meijs. De Weduwenbeurs is de oudste onderlinge verzekeringsmaatschappij van Nederland. Om deze instelling in Doesburg te behouden, zijn nieuwe leden nodig.

Bij het bezoek aan de burgemeester gaven de directeuren uitleg over de functie van de beurs en de bijdrage, die de Weduwenbeurs in de afgelopen eeuwen heeft geleverd in de sociale zorg voor het welzijn van de weduwen van de overleden deelnemers. Er kunnen nog steeds nieuwe leden worden ingeschreven. Dat moeten getrouwde mannen zijn, die in Doesburg wonen en niet ouder zijn dan 55 jaar. Aanmelden kan bij Pim Kempers, Postbus 41, 6980 AA Doesburg, via e-mail weduwenbeursdsb@hotmail.com of via tel. 0313 – 476628.
De historie van de Weduwenbeurs is in 2009 beschreven in een boek Ondersteuning in Voor- en Tegenspoed, 250 jaar Weduwenbeurs Doesburg. Een exemplaar werd door de voorzitter van de Weduwenbeurs aan de burgemeester overhandigd. Het boek is te koop bij het VVV-kantoor en bij de boekwinkel Boek en Buro in Doesburg. In het stadhuis van Doesburg hangt een ingelijste oprichtingsakte van de Weduwenbeurs uit 1759.

Lees ook

Escape room in de Galluskerk

ANGERLO – Vanaf vrijdag 11 juni is er een een online escape room spelen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.