Home / Rheden-Regiobode / Warmtescans van Ellecomse huizen

Warmtescans van Ellecomse huizen

ELLECOM – In de komende maanden gaat Ellecom EnergieNeutraal van veel huizen een warmtescan maken met een infraroodcamera. Dit wordt gedaan tijdens een straatwandeling.

Op de dagen dat de temperatuur laag genoeg is, wordt per huis bekeken waar de meeste energie het huis verlaat, zoals is afgesproken op een dorpsbijeenkomst over energiebesparing. De warmtescan is gratis voor de bewoner. Wat ook mogelijk is, is een individuele thermoscan van de woning, met bijbehorende rapportage. De kosten hiervan bedragen 76 euro. Ruim dertig bewoners gaven zich al op voor de warmtescan, maar nieuwe aanmeldingen zijn nog mogelijk via ellecomenergieneutraal@gmail.com.
Tijdens een bijeenkomst van Ellecom EnergieNeutraal concludeerden de inwoners dat het leerzaam is naar het eigen verbruik en de energierekening te kijken en te proberen duidelijk te krijgen hoeveel besparingspotentie er is. Met slimme investeringen kan een huis comfortabeler en energiezuiniger worden gemaakt. Tijdens de bijeenkomst zijn besparingstips gedeeld en kregen de bezoekers informatie over de werking van warmtepompen en de collectieve inkoopactie van de gemeente Rheden. Wie belangstelling heeft voor de presentatie en het verslag van de bijeenkomst, kan een e-mail sturen naar ellecomenergieneutraal@gmail.com.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.