Home / Doesburg-Regiobode / Vrijwilligers Sportclub Doesburg bijgespijkerd in reanimatie

Vrijwilligers Sportclub Doesburg bijgespijkerd in reanimatie

DOESBURG – Acht vrijwilligers van Sportclub Doesburg zijn onlangs weer bijgeschoold in het gebruik van de AED. Dit werd geregeld door BMV Advies uit Doetinchem, sponsor en leverancier van de AED.

In september vorig jaar heeft Sportclub Doesburg van de gelden van de Club van 100 een AED aan kunnen schaffen voor op het sportcomplex. Destijds is een cursus gegeven, zodat vrijwilligers ook weten hoe ze het apparaat kunnen gebruiken. Deze cursus wordt elk jaar herhaald, met het doel dat steeds meer vrijwilligers weten wat reanimatie met AED inhoudt en hoe zij moeten handelen als dat nodig is.
Dit keer waren acht cursisten present: kantinemedewerkster Alice Rensen en Debby Kreileman, Annemarie Hartgers van de sponsorcommissie en activiteitencommissie, Bas Derksen van de sponsorcommissie en speler van het vijfde elftal, Jos Otten van de sponsorcommissie en jeugdcommissie, Paul Maarse, speler van het walking football, Rodney Hartgers, lid van het bestuur en de jeugdcommissie, en Martijn Sonneveld, speler vierde elftal. Onder leiding van instructrice Ratna Bergervoet werd er deze avond veel geleerd en geoefend in hoe ze met deze AED om moeten gaan.
De AED hangt in de gang van de kleedlokalen, naast de materiaalruimte, en is binnen handbereik als er op het sportcomplex getraind en gevoetbald wordt.

Lees ook

Enthousiast drietal gaat voor meer kunst en cultuur in Eerbeek

EERBEEK – Ineke van Elk, Geke Luca en Henk Steinvoort hebben de handen ineen geslagen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.