Home / Brummen-Regiobode / Volkskerstzang Beekbergen blijft mooie traditie

Volkskerstzang Beekbergen blijft mooie traditie

BEEKBERGEN – Waar sommigen de Volkskerstzang in Beekbergen misschien als ‘achterhaald’ bestempelen, bewijst de grote groep aanwezigen elk jaar weer het tegendeel. En dus krijgt deze bijzondere zangavond ook dit jaar weer een vervolg en wel op dinsdag 11 december, vanaf 19.30 uur in de Dorpskerk in Beekbergen.

“Ja, het is wel wat traditioneel en elk jaar zo ongeveer hetzelfde. En dat al bijna vijftig jaar. Dus zou het wel zo’n beetje achterhaald kunnen zijn”, zegt het organiserende Comité Volkskerstzang Beekbergen. “Traditie alleen is geen reden om ermee door te gaan, maar de grote groep bezoekers wèl.” Met behulp van vrijwilligers van het Rode Kruis komen er elk jaar veel mensen naar de Dorpskerk om een avond mee te zingen: “Dat zijn veel bewoners van verschillende tehuizen in Beekbergen die misschien niet wekelijks een kerkdienst kunnen meemaken en zich enorm verheugen op de Volkskerstzang. Bij sommigen is het geheugen ontregeld, maar de ‘traditionele’ kerstliederen resoneren toch nog ergens. Voor anderen is zelf zingen al net een brug te ver, maar de gezichten lichten op bij de overbekende kerstliederen uit de rooms-katholieke en de protestantse traditie. Ze worden blij bij het horen van het orgel, de koorzang en het zingen van zoveel mensen samen. Ze worden blij van het overweldigende geluid van de muziekinstrumenten van het kwartet van PJB.”

Het voorste stuk van de kerk wordt voor de gelegenheid helemaal leeg gemaakt om zo plaats te maken voor rolstoelen. Na afloop moet alles natuurlijk weer op z’n plek. Heel wat mensen zijn dan ook druk in de weer voor dit uurtje zang, waar veel tehuisbewoners lang op teren. Daarnaast zijn natuurlijk alle dorpsbewoners welkom om mee te zingen of te komen luisteren.
De lezingen worden verzorgd door Ds. A.W.J. Theunisse. Het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor zingt. Organist Jaap Ouwehand en het koperkwartet van Prinses Juliana Beekbergen zorgen voor muzikale begeleiding.

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.