Home / Brummen-Regiobode / Vogelvreugd Loenen viert 65-jarig bestaan met jubileumshow

Vogelvreugd Loenen viert 65-jarig bestaan met jubileumshow

LOENEN – Vogelvereniging Vogelvreugd uit Loenen bestaat 65 jaar en viert dit met een grote jubileumshow. Op zaterdag 1 en zondag 2 december zal er flink wat gezang en gekwetter te horen zijn in de grote zaal van De Brink in Loenen.

Vogelvereniging Vogelvreugd is in 1953 ontstaan in de woonkamer van de familie Bolink, toen de eerste plannen werden gemaakt. De oprichtingsvergadering vond plaats in café De Smittenberg in Beekbergen. Een aantal mensen van Apeldoornse verenigingen heeft toentertijd actief meegeholpen om in de buurtdorpen verenigingen op te richten en zo de vogelsport te promoten.
Vogelvreugd is vanaf 1953 een zelfstandige vereniging, die al vanaf de jaren tachtig samenwerkt met de verenigingen uit de buurt om bij toerbeurt de verkiezing Open Kampioen van Apeldoorn te organiseren. Het lukt de vereniging om de show eens in de vijf jaar naar Loenen te halen en dan wordt er ook echt iets moois van gemaakt. Dit keer wordt het wel heel bijzonder: niet alleen is de vereniging 65 jaar jong, ook vieren twee leden een jubileum. Reden genoeg voor leden en bestuur om het beste beentje voor te zetten.

Het wordt een mooie tentoonstelling, want Vogelvreugd heeft voor de gelegenheid verenigingen uit de buurt uitgenodigd om ook hun mooiste vogels te komen laten zien. Samen met verenigingen uit Apeldoorn, Eerbeek en Vorden wordt een grootste tentoonstelling opgezet, met een prachtige verscheidenheid aan vogels. Er zijn ongeveer 325 vogels ingeschreven. De deelnemers strijden om de titel Open Kampioen van Apeldoorn. De leden van Vogelvreugd zijn de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen gevallen op shows in zowel de regio en eigen provincie als op nationaal en internationaal niveau. Te zien zijn grondvogels, grote en kleine parkieten en diverse soorten tropische vogels en kanaries.
De vogels worden woensdagavond al ondergebracht in De Brink. Donderdag komen de keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBVV) om de vogels te bekijken. De resultaten van deze keuring worden verwerkt tot een prachtige catalogus, die dat weekend beschikbaar is in de zaal. Bezoekers zijn zaterdag 1 december welkom tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag 2 december tussen 10.00 en 16.00 uur.

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.