Home / Doesburg-Regiobode / Vijfde Midwinterhoornwandeling in Doesburg

Vijfde Midwinterhoornwandeling in Doesburg

DOESBURG – Zondag 2 december wordt de vijfde Midwinterhoornwandeling gehouden in Doesburg. Deze jaarlijkse wandeling door en rond de stad wordt jaarlijks door honderden deelnemers gelopen, die onderweg kunnen genieten van de klanken van de midwinterhoorn.

Wandelaars kunnen kiezen uit routes van 7 of 20 kilometer. De wandeling van 7 kilometer is leuke wandeling die ook prima te doen is met kinderen en gaat onder andere over de vestingwallen, de zogenaamde batterijen van Doesburg. De 20 kilometer lange route is voor de meer geoefende lopers en komt zelfs tot in het buitengebied van Angerlo waar op een historische plaats een rustpunt is ingericht. Beide tochten zijn geschikt voor rolstoelgebruikers, hoewel zij niet over de vestingswallen kunnen.
Tijdens de wandeling klinken op verschillende plaatsen langs de route de mystieke warme tonen van de houten midwinterhoorns. De dertien enthousiaste leden van de Midwinterhoorngroep Doesburg blazen niet alleen op de hoorns om ze te laten horen, ze laten ook zien hoe een hoorn wordt gemaakt.

Midwinterhoornblazen behoort tot het immaterieel cultureel erfgoed van Nederland en zondag 2 december is de eerste dag in de adventsperiode waarop geblazen mag worden. De periode van blazen loopt door tot Driekoningen op 6 januari, daarna worden de hoorns weer opgeborgen. In deze adventsperiode speelt de midwinterhoorngroep ook op scholen, kerstmarkten, herdenkingen en kerstconcerten. Bijzonder is ook dat de Midwinterhoornblazers in de kerstvakantie dagelijks te horen zijn in het Openluchtmuseum te Arnhem.

De Midwinterhoornwandeling start bij clubgebouw de Harmonie aan de Burgemeester Nahuyssingel in Doesburg. Lopers kunnen vanaf 9.00 uur starten met de lange en vanaf 10.00 uur met de korte route, uiterlijk tot 12.00 uur. De finish is uiterlijk 16.00 uur in de Harmonie. Wie met de auto naar Doesburg komt, kan parkeren op terreinen de Bleek, Turfhaven of de Linie. Deelname kost 3 euro, met 1 euro korting voor leden van de KNWB. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen mee voor 1 euro.

www.midwinterhoorngroepdoesburg.nl

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.