Home / Doesburg-Regiobode / Vijf genomineerden voor Hens van der Wal-vrijwilligersprijs

Vijf genomineerden voor Hens van der Wal-vrijwilligersprijs

DOESBURG – De jury van de Hens van der Wal-prijs heeft vijf vrijwilligers genomineerd voor de titel Vrijwilliger van het Jaar. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 7 december, vanaf 19.30 uur in de Gasthuiskerk.

An de Meij is onder andere betrokken bij het Rode Kruis en de Sinterklaasgroep. Han Jansen verricht werkzaamheden voor onder andere het filmhuis en is bestuurslid bij de carillonstichting. Het echtpaar Peter en Wilma Krijnen is genomineerd vanwege hun inzet voor DichterbijdeIJssel, de Volkstuindersvereniging, HetHuisDoesburg, het project Fleurige Kade en Stichting Manifestaties Martinikerk. Vierde genomineerde is Rick Bosch, leider en trainer bij Sportclub Doesburg en de drijvende kracht achter het project voor kwetsbare kinderen bij die club. Marijke van Dalfsen is vrijwilliger bij de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) en bij de Hessengracht.
Een jury maakt in de bijeenkomst van vrijdag 7 december bekend wie van deze vijf genomineerden dit jaar de Hens van der Wal-prijs wint. De winnaar krijgt de bijbehorende ring en een cheque van 500 euro.

Naast de juryprijs is er een publieksprijs. Iedereen kan via www.doesburg.nl/vrijwilligersprijs stemmen op één van de vrijwilligers die hier staan genoemd. De digitale stembus sluit op de dag van de uitreiking, waarna ter plekke de winnaar van de publieksprijs bekend wordt gemaakt. Deze persoon krijgt een cheque van 250 euro.

“Doel van de feestelijke avond op vrijdag 7 december is niet alleen de winnaar van de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs bekend te maken. Het is ook bedoeld om alle vrijwilligers in Doesburg een podium te geven en te bedanken voor hun veelal jarenlange inzet”, aldus de gemeente Doesburg.

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.