Home / Rheden-Regiobode / ‘Verbinding zwembad met sportschool niet nodig’

‘Verbinding zwembad met sportschool niet nodig’

VELP – Het nieuwe zwembad in Velp hoeft geen fysieke verbinding te krijgen met sportschool Jagyba. Dat is een van de uitspraken die de Raad van State heeft gedaan nadat de sportschool bij de bestuursrechter aanklopte met een aantal klachten.

Op de hoek van de Reigerstraat en de Gruttostraat in Velp moet een nieuw zwembad komen. Naast dat terrein zit sportschool Jagyba. In 2014 is er sprake geweest van een concept-intentieovereenkomst van de sportschool met de gemeente Rheden waarin staat dat er een fysieke verbinding zou komen tussen de zwemvoorziening en de sportschool. Ter zitting bleek echter dat Jagyba zich als partij bij de concept-intentieovereenkomst heeft teruggetrokken. De Rhedense raad was dus niet verplicht deze verbinding tot stand te brengen.
De eigenaar van Jagyba heeft verder bezwaar aangetekend tegen het aantal parkeerplaatsen dat in het plan voor het zwembad staat. Dat zijn er volgens de eigenaar te weinig omdat er geen rekening is gehouden met de nieuwe speeltuin die bezoekers zal trekken. Volgens de Raad van State is deze speeltuin echter bestemd voor buurtkinderen en hoeven er geen extra parkeerplaatsen te komen.
Jagyba is verder ook niet blij met het feit dat als het nieuwe zwembad er is, de sportschool haar zichtlocatie verliest. Dit heeft invloed op de bedrijfsvoering, aldus Jagyba. Ook daarin ging de rechter niet mee. “Appellante heeft niet aannemelijk gemaakt dat de beperking van het zicht die het plan met zich brengt tot ernstige nadelige gevolgen zal leiden voor bedrijfsvoering”, aldus de uitspraak.
Op één punt werd Jagyba wel in het gelijk gesteld. De aanleg van de speeltuin is op een verkeerde manier in het bestemmingsplan opgenomen. Dit kan echter makkelijk hersteld worden. Gevolg van de fout is wel dat de gemeente de proceskosten van de eigenaar van Jagyba moet betalen.
De bouw van het nieuwe Velpse zwembad moet volgend jaar van start gaan.

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.