Home / Doesburg-Regiobode / Twee films bij Filmhuis Doesburg

Twee films bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Vrijdag 7 december vertoont Filmhuis Doesburg de film Final Portrait over beeldhouwer en schilder Alberto Giacometti. Zondag 9 en woensdag 12 december is de film Stars don’t die in Liverpool te zien. Alle films beginnen om 20.00 uur en worden vertoond in Het Arsenaal.

De Italiaans-Zwitserse beeldhouwer en schilder Alberto Giacometti was een vat vol tegenstrijdigheden. Zijn moderne, impressionistische kunstwerken – waarvan de lange, dunne figuurtjes waarschijnlijk de bekendste zijn – werden voor exorbitante bedragen verkocht. De film Final Portrait stapt in de wereld van Alberto Giacometti en laat het publiek kennis maken met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze en spitsvondige manier van communiceren. Giacometti wordt twee weken gevolgd in het Parijs van de zestiger jaren. Hij wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Lord is gevleid door het verzoek, maar wanneer de dagen voorbij gaan, realiseert hij zich dat al zijn tijd gekaapt wordt door het grillige genie. De veranderingen tussen frustratie en vreugde zorgen er uiteindelijk voor dat Lord de logica ziet in de chaotische geest van de kunstenaar en de voltooiing van één van Giacometti’s laatste meesterwerken. Deze film sluit aan bij de expositie van Giacometti’s werk in Museum de Fundatie in Zwolle.

Film Stars don’t die in Liverpool draait om femme fatale en Hollywood-actrice Gloria Grahame. Ze was groots in de jaren veertig en vijftig en is anno 1978 vergeten. Ze slijt haar dagen in oude theaters. Tijdens een tournee door Engeland ontmoet ze de dertig jaar jongere Paul Turner. Turner is op zijn beurt meteen in de ban van de grote Hollywood-actrice van weleer. Ze krijgen een passievolle relatie die overgaat in een diepere, betekenisvolle relatie. Als ze elkaar na jaren weer tegenkomen in Liverpool blijkt Gloria ernstig ziek te zijn en Paul besluit haar in huis te nemen en voor haar te zorgen. Hun relatie wordt door de ziekte zwaar op de proef gesteld.

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.