Home / Nieuws / Terug in de tijd op het Dickens Festival

Terug in de tijd op het Dickens Festival

VELP – Gezellig verlichte straten, de geur van dennennaalden en een warme sfeer. Dat treffen bezoekers aan tijdens het vierde Dickens Festival in Velp op zondag 9 december.

Het centrum verandert dan in een authentieke en nostalgische dorpsmarkt, vol lekkernijen en bijzondere producten. Ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens nemen bezoekers mee terug in de tijd. “Dit festival is een geweldige belevenis voor jong en oud”, aldus de organisatie.

Op de dorpsmarkt kunnen bezoekers terecht voor producten in de sfeer van Dickens. “Geef uw ogen de kost en scoor een mooi cadeau voor de kerstdagen. U gaat ongetwijfeld watertanden van al het oud-Hollands lekkers dat staat uitgestald in de mooi aangeklede kramen.”

Verschillende zangkoren en muzikanten, zoals een bijzonder strijkkwartet vertolken kerstliedjes. Dit jaar is er een doorlopend programma op verschillende binnen- en buitenlocaties in de Emmastraat en de Hoofdstraat.
In de Emmastraat komt de 19e eeuw weer tot leven. Een vuurspuwer, kolensjouwers en de dorpsomroeper brengen een bezoekje aan deze straat. Onder leiding van Rhedelijk Cultureel maken professionele acteurs en amateurtoneelspelers er een waar spektakel van.

Er is tijdens het Dickens Festival volop keuze aan eten en drinken voor iedereen. Denk aan warme glühwein, verse patat of lekkere poffertjes.

In de Onze Lieve Vrouwe Visitatiekerk kunnen bezoekers een kaarsje opsteken en genieten van verschillende optredens met dans, zang en muziek. “Fijn even opwarmen en ontspannen, terwijl u met nostalgische muziek teruggaat in de tijd”, aldus de organisatie.

Het Dickens Festival Velp is een initiatief van verschillende ondernemers uit de Emmastraat en de Hoofdstraat. “Wij verheugen ons ieder jaar weer op de gezellige kerstperiode en dan vooral op het Dickens Festival. Samen met onze enthousiaste vrijwilligers maken we er ook dit jaar weer een groot feest van. Ons doel is om het Dickens Festival op de kaart te zetten als een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in de decembermaand, dat bekend is tot ver buiten Velp.”

Verder is er op vrijdag 7 december The Christmas Singalong in de OLV Visitatiekerk in de Emmastraat in Velp. Mensen kunnen lekker meezingen op bekende kerstnummers samen met een professionele band en twee koren. Nummers als ‘Last Christmas’ van George Michael, ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey en veel meer van dit soort klassiekers staan op de rol in dit concert van ongeveer een uur. De aanvang is 18.00 uur en de entree is gratis.

Op zaterdag 8 december is er de voorstelling A Christmas Carol 2.5; het verhaal over Scrooge is in een geheel nieuw jasje gestoken. Met nieuwe muziek (van Marije Heemskerk) en een nieuwe tekst (van Jowin Heemskerk). Broer en zus geven A Christmas Carol een eigentijdse, spectaculaire invulling. Een voorstelling voor het hele gezin van ongeveer 40 minuten. Ook dit optreden vindt plaats in de kerk in de Emmastraat. De aanvang is 17.00 uur.

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.