Home / Rheden-Regiobode / Steek een licht op

Steek een licht op

SPANKEREN – Op zondag 30 december is er van 15.00 tot 17.00 uur in en rondom de Petruskerk in Spankeren de gelegenheid om een kaarsje aan te steken om iemand te herdenken. Dat kan iemand zijn die rondom de kerk begraven ligt, maar ook een overledene die elders zijn laatste rustplaats heeft.

De Stichting Dorpskerk Spankeren en de Hervormde Gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren Noordoost zijn initiatiefnemers van dit project. Met deze activiteit willen zij op een laagdrempelige manier de deuren open zetten voor het dorp.
“Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies”, aldus de initiatiefnemer. “Of het nu in de familiekring is, vriendenkring, buurt, lotgenotengroep; het hakt erin. Het einde van het jaar is een moment om stil te staan bij de mensen die er niet meer zijn en hen te herdenken. Hiervoor willen we in en rondom de Petruskerk in Spankeren de gelegenheid bieden. “
Bezoekers krijgen de gelegenheid een kaarsje aan te steken en in een gedenkboek te schrijven. Uiteraard is er de gelegenheid om even stil te zijn in de kerk. Aanmelden is niet nodig.

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.