Home / Doesburg-Regiobode / Sluiting schuur Hummelo vanwege hennepplantage

Sluiting schuur Hummelo vanwege hennepplantage

HUMMELO – Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst heeft donderdag 13 december een schuur aan de Broekstraat in Hummelo voor zes maanden afgesloten. Dit omdat er woensdag 12 december voor de tweede keer hennepplanten en productiematerialen zijn aangetroffen in een verhuurde loods op het terrein. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Op basis van de Opiumwet is het voor de burgemeester mogelijk op te treden bij het aantreffen van soft- of harddrugs in een (bedrijfs)pand. De burgemeester heeft de bevoegdheid om in dergelijke gevallen een perceel, of op het perceel aanwezige panden, tijdelijk te sluiten. ‘Omdat hennepteelt de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid aantast, pakt Besselink deze criminaliteit streng aan’, laat de gemeente Bronckhorst weten.

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.