Home / Rheden-Regiobode / Schrijfactie Amnesty in Velp

Schrijfactie Amnesty in Velp

VELP – Op zaterdag 8 december doet boekhandel Jansen & de Feijter in Velp mee aan de schrijfactie WritefFor Rights van Amnesty International. De Rhedense burgemeester Carol van Eert zal om 10.00 uur het startsein geven door de eerste brief te schrijven.

Write for Rights vindt plaats in het kader van de Dag van de Rechten van de Mens op 10 december. Rond deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie. Zij schrijven brieven naar autoriteiten van verschillende landen, voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt. Er worden ook kaarten gestuurd naar deze gevangenen om hen een hart onder de riem te steken.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te schrijven op zaterdag 8 december tussen 10.00 en 16.00 uur in de boekhandel van Jansen & de Feijter in Velp. Er is een werkgroep van Amnesty in Velp/Rozendaal.

Agnès Kwant-van Herkhuizen, tel. 026 – 3620443, www.amnesty.nl

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.