Home / Belangrijk / Scholieren reizen terug in de tijd

Scholieren reizen terug in de tijd

RHEDEN/ROZENDAAL – Basisschoolleerlingen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal wandelen vanaf volgend jaar terug in de tijd. Dan start het lesprogramma erfgoededucatie van cultuurbedrijf Riqq, basisscholen en erfgoedaanbieders. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stelde een subsidie van 45.000 euro beschikbaar voor dit lesprogramma.

Met het erfgoedproject leren de kinderen de bijzondere plekken en beroepen uit het verleden kennen en kunnen ze het heden leren begrijpen. “Het mag niet zo zijn dat je pas gaat waarderen waar je bent opgegroeid als je de zestig bent gepasseerd. De rijke historie in Rheden en Rozendaal laat zich lezen als een spannend verhaal, dus reden te meer om vroeg te beginnen”, aldus wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden.

Het afgelopen jaar is er gewerkt aan een vernieuwende erfgoedleerlijn voor het hele basisonderwijs. De leerlijn gaat de jaarlijkse klassendag voorafgaand aan de Open Monumentendag vervangen. Scholen kunnen nu zelf een dag kiezen om een monument naar keuze te bezoeken waar geschoolde medewerkers verhalen vertellen die aansluiten bij wat er op school aan bod komt.

Foto: Studio Eigenzin

Lees ook

Ik vind: De macht van banken

Om mijn uitgaven beter in de gaten te houden, betaal ik mijn boodschappen met contant …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.