Home / Rheden-Regiobode / Schaken om pepernoten in Velp

Schaken om pepernoten in Velp

VELP – Op vrijdag 7 december hield de Velpse Schaakvereniging, in samenwerking met de Schaakschool Velp, traditiegetrouw het pepernotenschaaktoernooi voor haar jeugdleden. De opzet is simpel: iedereen begint met vijf pepernoten en krijgt bij een winstpartij vijf pepernoten, bij remise drie en bij verlies één pepernoot.

Maar degene met de meeste punten en de meeste pepernoten wint het toernooi niet per definitie, want er zijn enkele speciale ‘omkoopregels’. Als je slecht staat, kan je met pepernoten je tegenstander omkopen en zo de winst in je schoot geworpen krijgen. Of je kunt proberen de wedstrijdleiding om te kopen om de uitslag verkeerd in te voeren. Creativiteit staat voorop.

Deze toernooiopzet levert altijd prachtige taferelen op en zowel de spelers als de organisatie hadden een fantastisch leuke middag. Maar aan het einde van de dag waren de pepernoten wel verdeeld en bleken het toch weer de sterkere schakers die boven komen drijven. Het podium werd een familie-onderonsje. De winnaar en daarmee officieel De Grootste Pepernoot was net als vorig jaar Vadim van Kuijk, die alle partijen wist te winnen. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar zijn broers Lazlo en Julian van Kuijk. Dion Vaessen werd knap vierde.

Wie ook eens zin heeft in een potje schaak, is op vrijdagmiddag vanaf 15.15 uur (jeugd) of vrijdagavond vanaf 19.30 uur (volwassenen) van harte welkom in de Paperclip in Velp.

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.