Home / Belangrijk / SBS6 verrast cliënten Groote Modderkolk

SBS6 verrast cliënten Groote Modderkolk

LOENEN – Lodewijk Hoekstra van het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing heeft afgelopen zaterdag drie plekken in Loenen bezocht. Bij de zorgboerderij De Groote Modderkolk van de stichting Verdandi kwam hij even kijken op de boerderij met de brandrode runderen en de moestuin. Hij had voor de bewoners ook een verrassing in petto. Hij sprak met Maria van Dijk en de cliënten Clemens en Roel. De tuinman van dit programma vond het wel mooi op de Groote Modderkolk, maar wel wat saai. Daarom had hij een aantal mooie bloempotten, bloemenhangers en mooie heesters meegebracht. De jongens vonden het prachtig dat de TV-man hen dit kwam brengen. Daarna mochten ze helpen met inplanten. De bloemen en planten kwamen bij het theehuis en het terras te staan. Maria en de jongens waren er erg blij mee.

Lodewijk Hoekstra had ook gehoord van de grootste waterval van Nederland en moest dit natuurlijk ook even bekijken. Hij zei dit prachtig te vinden. Op deze plek op de Vrijenberg valt het water, samen met de kleine vallen, zo’n 15 meter naar beneden. Hij keek op van het prachtige heldere zuivere water.

De tuinman zette ook even koers naar het museum Papierfabriek De Middelste Molen aan het Kanaal. Engel Berends, die hier vrijwilliger is, leidde de gast rond door de enige fabriek in Nederland die (deels) op waterkracht werkt. Ook het aloude ambacht van het papierscheppen werd gedemonstreerd.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.