Home / Rheden-Regiobode / Samenwerking voor veilige jaarwisseling

Samenwerking voor veilige jaarwisseling

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft samen met partners als politie, brandweer, toezichthouders en jongerenwerk afspraken gemaakt om de overlast en schade rondom oud en nieuw te beperken. Dit zodat de jaarwisseling een leuk feest kan zijn en kan blijven.

Burgemeester Carol van Eert vraagt zijn inwoners rekening te houden met elkaar: “2018 Is bijna afgelopen en dat wil zeggen dat de feestdagen er weer aankomen. Voor sommige mensen betekent dat ook het afsteken van vuurwerk, maar dat is niet voor iedereen een feest. Doe het daarom zo dat anderen er geen last van hebben en dat het geen schade veroorzaakt. Zo kunnen we er met elkaar voor zorgen dat het ook écht feestdagen zijn.”

De gemeente en partners doen er alles aan om mensen niet in de verleiding te brengen tot kwalijk gedrag. De gemeente verwijdert losse materialen en sluit ruim voor oudejaarsdag afvalbakken en hondenpoepbakken af. Schoolbesturen hebben een brief gekregen van de gemeente met tips en met de vraag een contactpersoon aan te wijzen die gebeld kan worden bij calamiteiten. Ook eigenaren van bouwlocaties kregen een brief met het verzoek losse en brandbare materialen op te ruimen en goed op te letten tijdens de kerstvakantie. Politie en het handhavingsteam van de gemeente houden toezicht op opslag, verkoop en gebruik van (illegaal) vuurwerk. Medewerkers van Halt gaven in november en december op scholen lessen over de gevaren van vuurwerk.

Op oudejaarsdag mag er vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken tot 02.00 uur. Carbidschieten is tussen 10.00 en 18.00 uur onder een aantal voorwaarden buiten de bebouwde kom toegestaan op een particulier erf. De politie en het handhavingsteam van de gemeente controleren hierop.

Op de volgende plaatsen is het tijdens de jaarwisseling verboden vuurwerk af te steken: op openbaar toegankelijke schoolterreinen, inclusief de aangrenzende stoepen, in en om de voetbalkooien, rondom multifunctionele accommodatie Het Kasteel in Velp, inclusief het openbaar toegankelijke terrein en de aangrenzende stoep.

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.