Home / Doesburg-Regiobode / Rommelmarkt voor Simones lyme-behandeling

Rommelmarkt voor Simones lyme-behandeling

DREMPT – Simone Bent heeft de ziekte van lyme. Een stamcelbehandeling daarvoor is ontzettend kostbaar en om een kleine bijdrage daarvoor bij elkaar te krijgen, wordt een rommelmarkt gehouden.

Op zondag 16 december is er tussen 11.00 en 17.00 uur een verkoop van allerlei leuke spulletjes aan de Rijksweg 34 in Drempt, bij de schoonouders van Simone, die zelf in Doetinchem woont. Er brandt een knapperend haardvuurtje en er is koffie, thee en warme chocolademelk verkrijgbaar met iets lekkers erbij. Ook is er wat leuks te doen voor de kinderen. De opbrengst van deze markt is bestemd voor de stamcelbehandeling van Simone.
Al veertien jaar heeft Simone allerlei klachten, variërend van gezichtsverlamming tot ontstekingen, pijnen, allergieën en vreselijke vermoeidheid. Vier jaar geleden kwam zij thuis te zitten. “De doktoren zeiden dat het in mijn hoofd zat en mijn hersenen verkeerde pijnseinen afgaven. Maar ik wist dat er meer aan de hand was: elke dag voelde als een strijd, alsof ik de marathon had gelopen.” Simone ging zelf op onderzoek uit en testte positief op de ziekte van Lyme, waarna ze verschillende behandeltrajecten inging, zowel regulier als alternatief. “In Nederland ben ik uitbehandeld en ik ben nu aangewezen op het buitenland. Na behandeling in Cyprus en Duitsland zijn mijn bloedwaardes iets verbeterd, maar ik ben er nog lang niet. Mijn enige hoop om nog een stukje leven terug te krijgen, is een stamcelbehandeling. Helaas worden deze behandelingen niet vergoed en chronische Lyme wordt zelfs niet erkend in Nederland.” Er is een stichting opgericht om met donaties en door middel van acties geld op te halen voor een stamcelbehandeling voor Simone, zoals de rommelmarkt van zondag.

www.simoneherfightagainstlyme.com

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.