Home / Belangrijk / Romantiek, muziek en natuur in Filmhuis Dieren

Romantiek, muziek en natuur in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 7 december de luchtige Nederlandse romantische komedie Zwaar Verliefd. Dinsdag 11 december is om 14.30 uur het kostuumdrama Mozart in Love te zien en om 20.00 uur draait de documentaire Wad. Alle films worden vertoond in Schouwburg Theothorne.

Zwaar Verliefd gaat over de jonge, succesvolle dierenarts Isa. Ze wil lekkerder in haar vel zitten en besluit de Bossche bollen te laten staan en zichzelf naar de sportschool te slepen met haar zusje. Ruben is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft ze niet te geloven. Na een peptalk van haar vriendinnen besluit Isa toch voor haar droomman te gaan. Maar is Ruben nog steeds geïnteresseerd?

Mozart In Love speelt zich af in 1787. Wolfgang Amadeus Mozart woont een tijdje in Praag, omdat hij genoeg heeft van het verwende gedoe van de elite in Wenen. Toch vindt de componist in de vreemde stad niet de rust die hij zocht. Integendeel: zijn aanwezigheid in Praag veroorzaakt al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen. Zo belandt Mozart in het middelpunt van een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord. Een heftige ervaring die hem inspireert tot het schrijven van het muzikale meesterwerk dat we kennen als Don Giovanni.

Wad (foto) is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en bovenwater, in elk jaargetijde. Wad is een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Lees ook

Nieuwe bestuursleden voor Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang gaat er anders uitzien. Er is een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.