Home / Nieuws / Rheden wisselt ervaringen uit met Afrikaanse landen

Rheden wisselt ervaringen uit met Afrikaanse landen

GEM. RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden zette samen met zijn collega-burgemeesters van Langeberg in Zuid-Afrika) en Rubavu in Rwanda een handtekening onder een intentieovereenkomst. De samenwerking is in eerste instantie gericht op het versterken en bevorderen van lokaal bestuur en de economische ontwikkeling.

Deze intentieovereenkomst komt voort uit een verzoek van de VNG International. Rheden is gevraagd om de kennis en ervaring die de gemeente heeft opgedaan bij de samenwerking met de gemeente Langeberg in Zuid-Afrika over te brengen op Rwanda. Ook de gemeente Langeberg is gevraagd hieraan mee te werken. Dit is een mooie kans om de Zuid-Afrikaanse en de Rhedense expertise te bundelen en te exporteren naar Rwanda.

De samenwerking biedt ook kansen voor interessante contacten tussen Rwanda en het bedrijfsleven en het onderwijs in de gemeente Rheden. De drie gemeentes hebben inmiddels een concreet actieprogramma opgesteld voor de komende jaren. Burgemeester Carol van Eert: “Ik vind het fijn dat wij onze Rhedense ervaringen en kennis kunnen delen met andere landen om zo elkaars wereld een beetje beter te maken. Het is goed om te zien dat onze samenwerking met de gemeente Langeberg ook weer een positief effect heeft op de gemeente Rubavu in Rwanda.”

De Nederlandse kennis over lokaal bestuur is internationaal gezien waardevol. Daarom is in 2001 de VNG International opgericht. Dit is een organisatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor internationale samenwerking. De VNG International heeft samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuw programma opgesteld ter versterking van lokaal bestuur in ontwikkelingslanden voor de periode 2017-2021.

Lees ook

The Singing Club en Nomadland

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont zondag 27 juni de film The Singing Club. Op dinsdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.