Home / Rheden-Regiobode / Rheden wint prijs voor unieke financiering zwembad

Rheden wint prijs voor unieke financiering zwembad

GEM. RHEDEN – Tijdens het Nationale Zwembadcongres op woensdag 28 november ontving de gemeente Rheden de Innovatieprijs voor zwembaden. De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) kende de prijs toe omdat Rheden een voorbeeld is voor andere gemeenten met de keuze om sport en het sportbedrijf meer onderdeel uit te laten maken van de zorg.

De wijze van financiering voor het nieuw te bouwen zwem- en doelgroepenbad in Velp is uniek voor Nederland. Het zwembad krijgt een doelgroepenbad dat gefinancierd wordt uit Wmo-geld voor algemeen toegankelijke voorzieningen. De Rhedense gemeenteraad was unaniem in haar besluit om het op deze manier te financieren. Rheden is de eerste gemeente in Nederland die een doelgroepenbad op deze manier realiseert.

Marc Budel, wethouder Sport: “Wij zijn heel blij met deze prijs en het sterkt ons in onze overtuiging met het doelgroepenbad een maatschappelijke meerwaarde te kunnen creëren. Dat kunnen we niet alleen, daarvoor zoeken we de samenwerking met andere partners. Om in 2020 te kunnen zeggen: een leven lang zwemmen en bewegen in water, dat kan in Rheden.”

Het aardgasloze zwembad in Velp krijgt naast het wedstrijdbad ook een doelgroepenbad, onder meer bedoeld voor activiteiten als ouderenzwemmen, fysiozwemmen en zwemmen met dementie. Het krijgt een beweegbare bodem, een prikkelarme omgeving en een temperatuur van 32 graden. Gea Hofstede, wethouder Wmo: “We willen graag dat iedereen zo lang mogelijk mee kan blijven doen in de samenleving. Investeren in een doelgroepenbad draagt hier aan bij. Het levert een groot maatschappelijk rendement op dat laat zich niet vertalen in geld.”

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.