Home / Rheden-Regiobode / Resten oude kanaalbrug gevonden bij werk aan spoortunnel

Resten oude kanaalbrug gevonden bij werk aan spoortunnel

DIEREN – Tijdens de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang aan de Kanaalweg in Dieren is in oktober een oude fundering aangetroffen. De fundering bestond uit metselwerk en is vermoedelijk van een spoorbrug over het Apeldoorns Kanaal uit de negentiende eeuw.

De brug over het Kanaal is in 1875 als een draaibrug gebouwd en later verbouwd tot een ophaalbrug. Sinds de jaren zeventig was het een vaste brug. De gemetselde fundering is door een archeologe in kaart gebracht en vervolgens gecontroleerd deels gesloopt. Op korte termijn vinden nog aanvullende bodemonderzoeken plaats en is er archeologische begeleiding van graafwerkzaamheden.

Tot 23 maart 2019 wordt gewerkt aan de voorbereiding van de tweede treinvrije periode. Ten zuiden van het spoor wordt op dit moment een locatie ingericht voor de bouw van de onderdoorgang. Hier graaft BAM Infra een bouwput, waarin de tunnelmoot wordt gebouwd. Dit is het gedeelte van de onderdoorgang dat in de treinvrije periode van maart wordt ingeschoven. Het aan- en afvoeren van materialen van en naar de bouwput kan hinder veroorzaken in de omgeving. Daarnaast vinden er begin 2019 aan de noordzijde van het spoor heiwerkzaamheden plaats.
In het weekeinde van vrijdag 22 maart tot maandag 25 maart werkt BAM Infra dag en nacht aan de onderdoorgang bij de Kanaalweg in Dieren. Er rijden dan geen treinen op het traject Arnhem – Zutphen. In dit weekend wordt de tunnelmoot met schuifbanen ingeschoven in het spoor. Daarvoor verwijdert BAM het spoor. Na afloop van de werkzaamheden wordt het spoor weer teruggebouwd.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.