Home / Rheden-Regiobode / Programma Filmhuis Dieren rondom de feestdagen

Programma Filmhuis Dieren rondom de feestdagen

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft rond de feestdagen een mooi filmaanbod. De komende weken staat er een heel divers programma gepland. Alle films zijn te zien in Schouwburg Theothorne.

De Engelse thriller The Girl in the Spider’s Web (foto) is vrijdag 28 december om 20.00 uur te zien. Dit is een verfilming van het boek Wat Ons Niet Zal Doden. Hierin keert Lisbeth Salander uit de Millennium-boeken van Stieg Larsson terug. De jonge hacker zet mannen hun misdaden betaald. Samen met journalist Mikael Blomkvist komt ze terecht in een web van spionnen, cybercriminelen en corrupte ambtsbekleders.

Zondag 30 december om 14.30 uur wordt de Nederlands gesproken animatiefilm de Grinch vertoond. Dit verhaal over de magie van Kerst is grappig, hartverwarmend en een visueel feestje voor de hele familie. De mopperkont de Grinch is van plan Kerst te verpesten, maar wordt door een vrolijke meisje toch op andere gedachten gebracht.
Diezelfde dag is om 20.00 uur de feelgood film All You Need is Love te zien, een Nederlandse romantische komedie geschikt voor alle leeftijden. Maarten ter Horst, presentator van het populaire tv-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host, terwijl Nederland zich voorbereid op kerstavond.

De Spaanse psychologische thriller Todos Lo Saben wordt woensdag 2 januari om 20.00 uur vertoond. Deze film gaat over de Laura die voor een bruiloft met haar gezin terug reist naar haar geboortedorp. Wanneer het feest ruw verstoord wordt door de verdwijning van Laura’s dochter, staat het leven van de Spaanse familie op z’n kop. In hun zoektocht naar antwoorden komen lang verborgen familiegeheimen boven drijven.
Zaterdag 5 januari is vanaf 20.00 uur de film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald te zien. De duistere tovenaar Gellert Grindelwald heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen, die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus de hulp in van Newt Scamander.

Dan is op dinsdagmiddag 8 januari om 14.30 uur nogmaals de film WAD te zien, een schitterend portret van het Nederlands waddengebied. Deze natuurfilm is gemaakt door Ruben Smit, die ook De Nieuwe Wildernis maakte.
Dinsdag 8 januari om 20.00 uur wordt de Deens/Zweedse fantasiefilm Gräns vertoond, een onvoorspelbare en aangrijpend thrillersprookje over identiteit en beschaving. Grenswacht Tina raakt gebiologeerd door een verdachte man, die op een dag van de veerboot stapt. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten; haar hele bestaan is op leugens gebaseerd.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.