Home / Doesburg-Regiobode / Prijzen voor mooiste Rijkswachters

Prijzen voor mooiste Rijkswachters

DOESBURG – Twaalf kinderen uit Doesburg en Angerlo hebben Rijkswachters ontworpen voor de in november uitgeschreven ontwerpwedstrijd van Wereldwinkel Doesburg. Rijkswachters zijn robotjes, gemaakt van transportkisten die jarenlang de kunst van het Rijksmuseum hebben beschermd.

In de leeftijdscategorie acht tot en met twaalf jaar is de eerste prijs gewonnen door Dieno van negen jaar uit Angerlo. Hij maakte een prachtige robot. De eerste prijs in de categorie vier tot en met zeven jaar is gewonnen door Djé Djé, Bradley en Dyon van vier, vijf en zes jaar oud uit Doesburg. Zij hadden hun ‘Bro’ ontworpen. Alle deelnemende kinderen mochten een heerlijke reep chocolade uitzoeken in de Wereldwinkel. De winnaars ontvingen naast de reep chocolade ook een knutselpakket van gerecycled materiaal. De Wereldwinkel in Doesburg is overigens altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Belangstellenden kunnen altijd langskomen in de winkel in de Kerkstraat in Doesburg.

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.