Home / Nieuws / Overeenkomst voor BIZ Rheden getekend

Overeenkomst voor BIZ Rheden getekend

RHEDEN / DE STEEG – De Rhedense ondernemers Alex Meerdink en Gaetano Mammina en wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden tekenden onlangs een overeenkomst om te komen tot een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) voor het winkelgebied in Rheden. Met het instellen van een BIZ hopen de ondernemers het winkelgebied structureel te verbeteren waardoor het dorp Rheden aantrekkelijker wordt voor inwoners, bezoekers en ondernemers.

BIZ maakt het mogelijk dat ondernemers investeringen doen in hun gebied, waar alle ondernemers via de gemeentelijke belasting aan meebetalen. De Ondernemersvereniging Ondernemend Rheden De Steeg (ODRS) heeft hiervoor het initiatief genomen.
In december neemt de raad een besluit over de verordening BIZ centrum Rheden. Daarna volgt de draagvlakmeting onder de ondernemers. Voorwaarde voor het instellen van een BIZ is dat de helft van de ondernemers meedoet aan de draagvlakmeting en dat tweederde daarvan akkoord gaat met het instellen van een BIZ. De verwachting is dat eind januari de uitslag bekend is of er daadwerkelijk een bedrijveninvesteringszone komt in Rheden.

Lees ook

Enthousiast drietal gaat voor meer kunst en cultuur in Eerbeek

EERBEEK – Ineke van Elk, Geke Luca en Henk Steinvoort hebben de handen ineen geslagen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.