Home / Rheden-Regiobode / Oud en nieuw bij PKN Velp

Oud en nieuw bij PKN Velp

VELP – De Protestantse Kerk Velp houdt twee diensten rond oud en nieuw. Op oudjaarsavond, maandag 31 december is er een bezinning om 19.00 uur in de Grote Kerk aan de Kerstraat 32 in Velp.

“Een moment om samen te komen, terug te blikken op het jaar dat achter ons licht en stil te staan bij de goede en minder goede dingen”, aldus pastor Janneke Bron, die de viering zal leiden. “Daarbij wordt psalm 90 gelezen, de psalm die ook wel oudejaarspsalm wordt genoemd. In deze psalm klinkt het mysterie van de tijd – de tijd wordt geplaatst binnen het perspectief van de Eeuwige, die wordt ervaren als een toevlucht. Er is muziek, samen zingen en samen stil zijn.”
Op 1 januari is er een nieuwjaarsbegroeting vanaf 10.15 uur in de Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp, met koffie en wat lekkers erbij. Om 10.30 uur begint de korte dienst, waar het gaat over de naamgeving en besnijdenis van Jezus op de achtste dag na zijn geboorte. Ook is er aandacht voor de heilige Basilius, van wie 1 januari de gedenkdag is. Hij is de grondlegger van het monnikendom en misschien wel de grootste diaken ooit. In deze viering gaat dominee Klaas Eldering voor.

www.pknvelp.nl

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.