Home / Doesburg-Regiobode / Openbare verlichting Bronckhorst wordt led

Openbare verlichting Bronckhorst wordt led

BRONCKHORST – Vorige week woensdag 5 december is gestart met de vervanging van openbare verlichting in de gemeente Bronckhorst. Nagenoeg alle verlichting in openbare ruimten wordt vervangen door led-armaturen en -lampen.

Aan wethouders Paul Hofman en Evert Blaauw de eer, zij hebben samen met aannemer Dynnig het eerste slimme led-armatuur in de gemeente Bronckhorst geplaatst.

Door het toepassen van ledverlichting gaat het energieverbruik zo’n 50 procent en daarmee dus ook de energiekosten. Bovendien hoeven de lampen minder vaak vervangen te worden en dat zorgt voor lagere onderhoudskosten.
Door nieuwe, slimme technieken worden storingen op afstand gemeld en deze worden altijd gesignaleerd. Het is mogelijk van achter de computer, telefoon of tablet de verlichtingssterkte op maat aan te passen. Daarmee krijgt de gemeente een goed overzicht van het energieverbruik en de besparingsmogelijkheden.

De werkzaamheden zijn vorige week gestart en duren een aantal maanden. Het plaatsen van een armatuur veroorzaakt verder geen overlast.

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.