Home / Brummen-Regiobode / Op bezoek bij Sinterklaas

Op bezoek bij Sinterklaas

EERBEEK – Normaal gebruikt Sinterklaas zijn logeerkamer in Huis te Eerbeek om de nodige rust te nemen in een buitengewoon drukke periode. Afgelopen zaterdag 24 november was het echt eventjes feest. Toen mochten alle kinderen kijken hoe de Sint zijn tijd in Nederland doorbrengt.

Ze mochten een kijkje nemen in de werkkamer van Sinterklaas en pepernoten bakken met Zwarte Piet. Eerst werd een mooie muts geknutseld. In het pietenklasje werd gekeken of de kinderen goed over de daken konden lopen en hoe goed ze cadeautjes in de schoorsteen konden mikken.
Het was een dolgezellige middag, die door zo’n 250 kinderen werd bezocht. Ook burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen kwam nog even langs. Hij liet zich, net als de kinderen, de kans niet ontnemen om even stiekem in de slaapkamer van de Sint te gluren en te kijken waar de Goedheiligman zijn nachten doorbrengt.
Ook voor Sinterklaas was dit een leuke onderbreking van al het harde werk dat hij doet in deze tijd van het jaar.

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.