Home / Alle-Regiobode / Oosterhuuzens Dialectkoor huldigt Jan Verkerk

Oosterhuuzens Dialectkoor huldigt Jan Verkerk

DREMPT/OOSTERHUIZEN – Aangenaam verrast was musicus Jan Verkerk toen hij tijdens zijn optreden in het partycentrum IJsselhoeve in Drempt de mannen van het Oosterhuuzens Dialectkoor zag binnenkomen. Koor en dirigent wilden Verkerk verrassen omdat hij vijftig jaar muzikant is. Sinds kort vormt hij met vijf andere muzikanten de begeleiding van het koor, dat repeteert in het Dorpshuis in Oosterhuizen.

Zowel de muzikant als de leden van de Orgel- en Keybordclub Gelderland uit Doesburg keken verrast op toen de koorzangers al zingende de zaal binnenkwamen. Vooral bij Verkerk was de verbazing groot toen hij de reden vernam van de komst van het koor. Voorzitter Jan Muller van het Dialectkoor sprak de jubilaris toe. Eerst feliciteerde hij de keybordclub met hun 25-jarig bestaan. Verkerk kreeg van Muller lof toegezwaaid voor de muzikale versterking van het koor uit Oosterhuizen. Hij vond het prettig dat Verkerk zich na zo’n korte tijd prima thuis voelt bij het Oosterhuuzens Dialectkoor. Mevrouw Verkerk kreeg bloemen aangeboden en de musicus werd verrast met een presentje.
Collegamuzikant Jaap de Boer dankte Verkerk voor zijn steun en bood een leuke informatiestandaard aan. Het koor, dat bijna voltallig aanwezig was, bracht een serenade van enkele vlotte liedjes.
De jubilaris vertelde dat hij op elfjarige leeftijd al begonnen is met de muziek en hier altijd mee is doorgegaan. Van zijn hobby kon hij zijn beroep maken. Verkerk vond het fijn dat hij zo prettig was opgenomen in het grote koor en dankte allen voor de komst. Hierna liet Verkerk op keybord horen wat de mogelijkheden van dit instrument en zijn talenten zijn. Hij bleek er ook verdienstelijk bij te kunnen zingen.

Lees ook

Business & Shopping: Bosque is klaar om gasten te ontvangen

EERBEEK – Bosque is er klaar voor om gasten te ontvangen en het team staat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.