Home / Doesburg-Regiobode / Ook volgend jaar tegoedbonnen voor huishoudelijke hulp Bronckhorst

Ook volgend jaar tegoedbonnen voor huishoudelijke hulp Bronckhorst

BRONCKHORST – Ook in 2019 kunnen inwoners van de gemeente Bronckhorst tegoedbonnen voor (extra) huishoudelijke hulp kopen. Deze bonnen biedt de gemeente sinds enkele jaren aan.

Wethouder Blaauw van zorg: “De afgelopen jaren is veel gebruik gemaakt van de tegoedbonnen. We zijn dan ook blij dat we deze regeling kunnen blijven aanbieden, zowel voor inwoners die er gebruik van maken als voor de huishoudelijke hulpen.” Met de tegoedbonnen kunnen inwoners onder bepaalde voorwaarden tegen een gereduceerd tarief zelf huishoudelijke hulp inkopen. De gemeente betaalt het grootste deel van de kosten rechtstreeks aan de zorgaanbieder. De aanvrager betaalt vanaf 1 januari 2019 een eigen bijdrage van 6,75 euro per uur.

Inwoners kunnen tegen gereduceerd tarief zelf huishoudelijke hulp inkopen als zij bijvoorbeeld mantelzorger zijn of hulp van een mantelzorger krijgen, een Wmo-indicatie hebben, net uit het ziekenhuis komen en tijdelijk hulp nodig hebben of wijkverpleging ontvangen. De huishoudelijke hulp komt voor minimaal twee uur per keer. Mensen die al hulp bij het huishouden hebben, kunnen ook één uur (of meer) aansluitend aan de huidige hulp inzetten.
De aanvrager levert de tegoedbon in bij de hulp als deze aan het werk is. De tegoedbonnen zijn onbeperkt geldig. Niet gebruikte tegoedbonnen kan de aanvrager weer bij de gemeente inleveren voor geld.

Tegoedbonnen bestellen kan online via www.bronckhorst.nl/tegoedbonhuishoudelijkehulp, via de sociale teams of aan de balie van het gemeentehuis. De bonnen kunnen worden ingezet bij alle organisaties die voor de huishoudelijke hulp een contract hebben met de gemeente. Dit zijn Markenheem, Vitaal Thuiszorg, Bi-Ons, Thuisgenoten en Zorgkompas.

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.